به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم فتح الهی ظهر شنبه در جلسه هماهنگی ساخت سریال شهید باکری با بیان اینکه در جامعه فضای مناسبی برای تداوم پیگیری این پروژه فراهم شده، افزود: 50 میلیارد ریال برای ساخت این سریال اعتبار تخصیص یافته که امدیواریم تا پایان دولت دهم بخش تحقیقاتی پروژه به اتمام رسیده و وارد فاز تصویربرداری شود.
وی ساخت سریال شهید باکری را یکی از مصوبات سفر دور سوم هیئت دولت به آذربایجان غربی عنوان کرد و ادامه داد: این سریال با مشارکت استانداری و صدا سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه و ساخته می شود که در این راستا کمیته تحقیق در مرکز استان مستقر شده و امیدواریم این پروژه فارغ از هرگونه شتاب زدگی تولید و در زمان مناسبی آماده پخش شود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از آغاز جنگ تحمیلی تا کنون همچنان باب شهادت در این استان مرزی باز است، عنوان کرد: جوانان زیادی از نخستین روزهای استقرار حکومت اسلامی تا کنون جان خود را در طبق اخلاص گذاشته و ساخت این سریال فرصت مغتنمی برای معرفی سایر رزمندگان، جانبازان و ایثارگران نیز است.
فتح الهی ادامه داد: استانهای بخش مرکزی کشور با جذب و تخصیص اعتبارات عمرانی به سوی سازندگی و پیشرفت حرکت کرده و این در حالی است که در آذربایجان غربی با وجود فداکاریها و ایثارگریها محرومیت همچنان وجود داشته که باید این موضوعات نیز به تصویر کشیده شود.
وی با اشاره به اینکه در تقویم کشور روز ملی شهردار وجود ندارد، اظهار داشت: همراه با مستندات و اسناد متقن روز ولادت، شهادت و تاریخ انتصاب شهید مهدی باکری به پست شهرداری را به مقامات ارشد نظام پیشنهاد شده تا یکی از این تاریخ ها به عنوان روز ملی شهردار انتخاب شود.
شهید مهدی باکری در سال 1333 شمسی در میاندوآب به دنیا آمد، با ورود به دانشگاه مرحلهی جدیدی از زندگی علمی و سیاسی او آغاز و در همان سالها به طور جدی پا در عرصهی مبارزات سیاسی و انقلابی گذاشت، مطالعهی کتاب ولایت فقیه امام خمینی نقش مهمی در شکلگیری شخصیت او بر جا گذاشت.
وی در دانشگاه درس خوان و یاور دانشجویان و بیرون از دانشگاه یک دانشجوی پر شور و حال و واقف به اوضاع و احوال زمان بود. او و دوستانش نقش مهمی در بر پایی تظاهرات شهر تبریز در پانزدهم خرداد 1354 و 1355 داشتند. همان زمان وی توسط ساواک شناسایی شد و بارها برای بازجویی به ادارهی امنیت برده شد اما چون مدرکی علیه او نداشتند تحت نظر آزاد شد.
بعد از گرفتن مدرک مهندسی برای ادامه مبارزه از محیط دانشگاه خارج شد، در سال 1356 به عنوان افسر وظیفه به خدمت سربازی رفت و به تهران مامور شد، در بحبوحهی انقلاب شهید باکری به فرمان امام خمینی از پادگان گریخت و به ارومیه بازگشت، در این دوران مخفیانه زندگی میکرد و نیروهای جوان را سازماندهی و تربیت کرد.
با پیروزی انقلاب این شهید بزرگوار نقشی فعال در سازماندهی سپاه پاسداران داشت،مدتی هم دادستان دادگاه انقلاب ارومیه شد، او در سال 1359 ازدواج کرد و روز بعد از عقد به سوی جبهه شتافت، در منطقه ی غرب سمت فرماندهی سپاه را به عهده گرفت، همان روزها بود که علی صیاد شیرازی به کردستان آمد و با مهدی آشنا شد.
مهدی پس از شرکت در عملیاتهای مختلف و پاکسازی ضد انقلاب، به منطقه جنوب کشور رفت و معاونت تیپ نجف اشرف را به عهده گرفت، در عملیات فتحالمبین، در منطقه رقابیه از ناحیه چشم مجروح شد. پس از بهبود به جبهه بازگشت و پس از آزاد سازی خرمشهر دوباره مجروح شد، با تشکیل تیپ عاشورا فرماندهی این تیپ را به عهده گرفت.
در عملیات حماسی خیبر که در جزیره مجنون بر پا شد برادرش به شهادت رسید. در روزهای آخر اسفندماه 1363 عملیات بدر آغاز شد. مهدی و نیروهایش ضربات مهلکی بر ارتش عراق میزنند. در روز 25 اسفند ماه مهدی و همرزمانش در مقابل عراقیها مقاومت کردند.
هر چند فرماندهان ارشد سپاه سعی کردند مهدی را به عقب بازگردانند توجهی نکرد و سرانجام با اصابت گلولهای به سرش به سختی مجروح میشود و هنگام بازگشت به عقب موشکی به قایق آنها اصابت میکند و پیکر آنها در اروند تدفین می شود.
نظر شما